Fødselsberetninger

 

 

Ulla August 2010

FØDSEL
Jeg ringer til dig Onsdag formiddag, fordi jeg er begyndt at bløde lidt og har haft små begynder veer om natten. I løbet af dagen blir jeg efterhånden sikker på at det ER veer jeg har. Vi aftaler at du skal komme hjem til mig, når du lige har fået styr på aftaler og familien.
Kl. 17.00 er du hos mig. Du har det hele med, tørklæde, forsyninger, druesukker osv. oven i købet en fin sort note bog, så vi sammen kan skrive i den undervejs.
Veerne tar til, som timerne går og hele tide er du nærværende og opmærksom på hvordan jeg har det og hvilket stadie jeg er nået til. Du taler til mig og fortæller mig hvor langt jeg er i fødslen. Du får mig til at slappe af og føle mig helt tryg. Vi griner sammen ind imellem det hele. Du spørger mig insisterende om det var en ve, hver gang jeg siger en lyd. Senere fandt jeg ud af at du skrev hver eneste ve ned, med klokkeslæt!! Det er fantastisk at ha det på skrift nu.
Da veerne er begyndt at blive rigtig kraftige, går du i køkkenet og koger et ingefær udtræk, som vi skal ha med på hospitalet til smertelindring.
Ca. kl. 04.00 ringer du efter en taxa og jeg ringer til fødegangen og siger vi er på vej.
Da vi er kommet ind på fødestuen kommer jeg i vand karet og du stiller dine medbragte el fyrfadslys op på karets kanter. Ingefær udtrækket hjælper dejligt på min lænd. Jeg kommer op af vandet igen og nu bliver vores samarbejde virkelig intenst. Du holder mig når jeg har behov for det. Du masserer mig og taler til mig. Og du har stadig overblik nok, til at tage billeder ind imellem eller få jordemoderen til det.
Da det bliver lidt kritisk, og jordemoderen og lægen gerne vil ha at barnet snart kommer ud, kommer du op i sengen til mig og støtter mig og kæmper sammen med mig. Der skal snart ske noget, siger jordemoderen... Overlægen kommer og vurderer, jeg skal hjælpes med en sugekop. Nede fra sengen igen, får du mig til at tro på jeg kan gennemføre fødslen. Du fortæller, du kan se hans hår. At nu kommer han! Og da sugekoppen er sat fast på hans hoved, skal jeg bare presse én gang til, så kommer han ud til os. Nu er klokken 12.14, Torsdag.
Det er vidunderligt at have ham oppe på maven og du hjælper med at få ham til at sutte. Jeg bliver efter en time kørt over på en anden stue, for at blive syet og imens sidder du med min lille søn på maven og lader ham sutte på din lillefinger.
Jeg kommer tilbage til jer og du blir hos mig, indtil min familie kommer. Efter en masse lange varme knus, går du udmattet og bevæget ud af døren. Jeg er så lykkelig og taknemlig for, jeg havde dig med. Du gjorde fødslen af min søn til en smuk og tryg oplevelse. Dét var en helt fantastisk gave at få. Tusind, tusind tak.

Kærlige tanker
Ulla & Karl Alfred

 

 

Tilbage til forsiden

 

 

                          

 

 

 

 

 

 

 

Fødselsforberedelse     

    

 

Yoga for gravide         

 

 

 Forberedt Far               

  

 

Efterfødselsyoga         

 

 

  Yoga og meditation     

        

 

  Fødselsforberedelse, Yoga for gravide, fødselsforberedelse for par,

efterfødselsyoga, Yin yang yoga, Meditationskursus, Mette Myrna