Fødselsberetninger

 

 

Steven og Parwana oktober 2012

 

Hej Mette

Som lovet vil vi lige skrive hvordan fødslen gik :) Som du kan se, gik det ikke helt, som vi havde regnet eller håbet på. Faktisk stik modsat. Men vi er super glade for at vi var med på Jeres gode kursus. Det ville vi ikke have været foruden. Selvom, at vi ikke kunne ændre på at han ikke ville ud på andre måder end ved kejsersnit, så har det hjulpet os meget til at være mentalt forberedte på det der skulle ske.

Vores søn Benjamin, kom til verden for næsten 2 uger siden den 30. september kl 4.03. Parwana blev igangsat efter at have gået de 11 dage over som man må. Veerne startede fredag aften lidt i midnat, og lørdag morgen tog vi på hospitalet. Der var desværre ikke rigtigt sket noget. Da der stadig ikke var fremgang sidst på eftermiddagen blev der prikket hul på fosterhinden, et par timer senere uden fremgang blev der lagt ve-drop. Ca ved 22 tiden fik Parwana lagt epidoral, for at kunne slappe af (ca et døgn efter veerne startede). Vi kunne nu slappe af et par timer, hvorefter veerne tog til. Han ville bare ikke rigtigt ned i bækkenet. Vi prøvede forskellige stillinger, også den teknik vi lærte på kurset med at vugge med hofterne, for nærmest at ryste ham ned i bækkenet.. Det hjalp en lille smule. Men hver gang han blev presset faldt hans hjerterytme voldsomt :( og det var hver gang. Så kl halv fire måtte vi ta beslutningen om at han skulle ud ved kejsersnit. Det viste sig, at navle strengen var viklet rundt om halsen på ham.
-Ikke lige hvad vi havde regnet med. Det var virkelig hårdt.
Men han havde det fantastisk da han kom ud. Og det var vildt mærkeligt (dejligt, vildt, underligt alt muligt) at sidde der midt på en operations stue, som jeg har gjort det så mange gange før i mit arbejde. Nu var det bare min kone, der lå på bordet, og med min søn i armene!
Jeg var utrolig rørt, og stolt at Parwana. Hun var virkelig stærk. Allerede inden middag samme dag var hun på benene igen. Godt nok hjulpet til med noget smertestillende, og en god sygeplejerske. Og nu går hun rundt, som om hun aldrig har fået kejsersnit.
Vi kom hjem fra hospitalet sidste tirsdag, og er så småt ved at vænne os til vores nye liv herhjemme...

Kærlige hilsner, Parwana & Steven


Tilbage til forsiden

 

 

                          

 

 

 

 

 

 

 

Fødselsforberedelse     

    

 

Yoga for gravide         

 

 

 Forberedt Far               

  

 

Efterfødselsyoga         

 

 

  Yoga og meditation     

        

 

  Fødselsforberedelse, Yoga for gravide, fødselsforberedelse for par,

efterfødselsyoga, Yin yang yoga, Meditationskursus, Mette Myrna