Fødselsberetninger

 

 

 

Sine februar 2014

 

Jeg havde haft en ret kompliceret første fødsel med mange timer, igangsættelse, presseveer/trang i mange timer, epidural, Vilfred var stjernekigger osv., så jeg var meget overrasket over mit forløb anden gang. Jeg begyndte at få veer kl. 7 om morgenen, der kom hvert kvarter og var som kraftige menstruationssmerter. Om eftermiddagen var de taget til, men stadig ikke stærke og hyppige, så jeg endte med at køre min kæreste til en jobsamtale og hente min dreng i vuggestuen. Typisk nok, så tog veerne faktisk til i styrke netop som jeg kørte rundt og skulle disse ting, så jeg var nødt til at holde bilen ind til siden et par gange :)

Ved 18-19-tiden var der 4 min. mellem veerne, og de var kraftige og tiltagende i styrke, så vi ringede efter pasning og tog på Hvidovre ved halv otte-tiden. Jeg blev undersøgt og var 3-4 cm åben og fik at vide, at barnet stod lidt skævt, og det kunne godt ende med en stjernekigger igen. Men jordemoderen mente, at hvis jeg placerede mig på alle fire og fik gang i nogle effektive veer, så kunne han sagtens rotere rigtigt ned. Hun løste hinder på mig, hvilket udløste, at vandet gik med et smæld lidt efter. Herefter gik det stærkt. Jeg kom ind på en fødestue med et stort fødekar, som de skyndte sig at fylde vand i, og her sprang jeg op og fik ellers nogle veer med så meget smæk på, at der kom rigtig god lyd på min vejrtrækning. Jeg startede med at fremsynge en tone (ja, det havde jeg ellers forsvoret), hvilket blev afløst af noget højere lyde (og endte med skrig, som var temmelig svære at holde tilbage)! Det var skønt med vandets omsluttende varme og den bevægelighed, jeg følte i det.

Jeg blev næsten ikke undersøgt, kun med doptone af og til for at følge barnets hjerterytme. Jordemoderen mente, hun på min vejrtrækning kunne høre, hvor langt jeg var. Efter ca. 1 time i vandet sagde hun, at nu var jeg snart klar til at føde barnet, hvilket jeg ikke helt troede på, da jeg hørte det. Jeg sad på hug og kunne selv med hånden mærke, hvordan barnet kom ned, når jeg havde en ve. Der var bare det problem, at jeg ligesom sidste gang havde en tyk “ødematøs" kant i livmodermunden, som hovedet havde svært ved at komme ud over, og det gjorde meget ondt, at den ligesom kom i klemme. Jordemoderen mente, hun kunne presse/massere den væk mellem veerne, men så måtte jeg op ad vandet. Jeg kom op på briksen og sad lænet op ad sengens ryglæn, og her fødte jeg så min dreng på ca. 4 veer. Han roterede rigtigt ned med hovedet, men da han var så stor, fulgte kroppen ikke hele vejen med rundt, så de skulle lirke lidt på skuldrene, og her bristede jeg en smule. Jeg så den sidste den af fødslen i et spejl og fik ham op på maven, og selvom jeg ikke havde nået at vise min ønskeseddel, så sagde jordemoderen selv, at vi selvfølgelig ventede med at klippe navlesnor til den ikke længere pulserede :)

De dæmpede hurtigt belysningen efter fødslen, og efterarbejdet foregik stille og roligt. Moderkagen tog noget tid at få ud, og jordemoderen var i tvivl om, der var blevet en lille smule derinde. Derfor anbefalede hun, at jeg tog imod sprøjten, hvilket jeg gjorde. Efter syning blev vi ladt alene, og efter nogle timer fik vi en afsluttende samtale og tog hjem. Vi blev tilbudt en stue frem til næste morgen, men valgte at tage hjem.

Jeg følte mig som verdens sejeste kvinde efter den oplevelse. Jeg var både meget taknemmelig over den jordemoder, som hele tiden var 3 skridt foran i forhold til min sidste oplevelse, hvor de ligesom hele tiden var 3 skridt bagefter.

 

Og så vil jeg også sige, at min forberedelse via vores kursus gav mig et rigtig godt mentalt udgangspunkt. Vejrtrækningen var det faste holdepunkt, der gjorde, at det ikke kammede over og tog kontrollen (og pippet) helt fra mig.

Mange varme hilsner

Sine

 

Tilbage til forsiden

 

 

                          

 

 

 

 

 

 

 

Fødselsforberedelse     

    

 

Yoga for gravide         

 

 

 Forberedt Far               

  

 

Efterfødselsyoga         

 

 

  Yoga og meditation     

        

 

  Fødselsforberedelse, Yoga for gravide, fødselsforberedelse for par,

efterfødselsyoga, Yin yang yoga, Meditationskursus, Mette Myrna