Fødselsberetninger

 

 

Signe november 2012

Hej Mette,

Så blev det vores tur til, at bringe et lille vidunder til verden.

Vi vil gerne takke for 2 fantastiske kurser hos jer. Både "Forberedt Far" og "Fødselsforberedelsen" (kun for kvinder), har været utroligt nyttige for os. Specielt Jeff følte han fik utroligt meget ud af kurset og han var en fantastisk fødselshjælper :)

Jeg har vedhæftet vores fødselsberetning, som du kan læse hvis du har lyst.

Med Venlig Hilsen
Jeff og Signe (og lille Lyra)

 

 

Lyras Fødselsberetning

Jeg havde en dejlig, men lang graviditet pga. barsel fra maj til oktober, med termin d.18/10 2012. Jeg var til jordmor den 18/10 på terminsdagen, og havde hele morgen hygget mig med min veninde Simone og morgenboller. Simone og jeg blev enige om, at gå hele vejen til Jordmor-huset på Vesterbro, en tur på ca. 3 km. hvor jeg skulle møde med barnets far Jeff. Turen var dejlig og solen skinnede. Men trods det dejlige vejr, var jeg ved at gå til af utålmodighed – Jeg ville bare føde nu.!

Desværre kunne jordmoren fortælle mig, at intet tyede på, at fødslen ville blive snart. Hun synes derfor vi skulle sætte en dato af til en igangsættelse ca. 1,5 uge efter. Jeg blev lidt trist over den besked, for jeg havde et inderligt håb om, at min krop selv satte fødslen i gang.

Om aften d.18/10 var jeg godt irriteret og i dårligt hurmør. Da vi skulle i seng ved 22 tiden, opdagede jeg at mit ene bryst løb og det var gået igennem BH’en – ret mærkeligt og ikke noget jeg havde prøvet før.

Kl.23:30 vågner jeg op med kraftig mavesmerter i underlivet. Jeg tænkte det nok var fordi, at jeg havde holdt mig længe og gik ud for at tisse, det hjalp bare ikke, for 30 min. senere gjorde det ondt igen, og 30 min. senere igen. Jeg lagde mig ned og sov, men vågnede op hver gang det gjorde ondt.

Da kl. er ca.02:00 den 19/10 går det op for mig, at det er veer jeg har! Jeg tager uret frem og der er ca. 20-30 min. i mellem dem. Jordmoren havde til mødet dagen før, fortalt, at det var meget normalt, at man får lidt veer på det tidspunkt i graviditeten, men at de nemt kunne gå i sig selv igen. Derfor kørte jeg det ikke særligt meget op. Jeg sov stadig mellem veerne.

Kl. 04:50 vågner jeg og tænker, at det da var utroligt de blev ved! Og pludseligt blev jeg meget angst for, at falde i søvn for hvis nu Jeff gik på arbejde og jeg så lagde mig ned og fødte. Derfor valgte jeg at vække ham. Vi aftalte at prøve at sove frem til Jeff skulle op også se om de stadig var der.

Kl. 06:00 stod vi op og aftalte at Jeff skulle blive hjemme. Nu var der mellem 15-20 min. fra en ve startede til den næste startede.

Dagen gik stille og roligt vi spiste en dejlig morgenmad og hyggede os. Jeg tog et langt varmt bad og gik lidt rundt og fandt de sidste ting frem til ”hospitals tasken”. Vi fik ordnet de sidste små ting i børneværelset og så satte vi os ellers bare til at vente mens vi holdte hinanden i hånden.

Kl.12:30 var der kun 10 min. mellem veerne og de tog til i styrke. Hurtigt kom intervallet ned på 8 min. Da kl. blev 14:00 blev de lige pludseligt meget kraftige. Min dejlige Jeff havde virkeligt lært noget af det kursus vi var på og kom med varme klude, som ham svøbte om min mave, og gav mig massage og holdt mig i hånden. Jeg brugte vejrtrækningsøvelserne, som jeg havde lært og erfarede meget hurtigt, at de hjalp utroligt meget. Så koncentrationen var stor ved hver ve, men det gjorde, at jeg kom igennem dem på en god måde og mentalt kunne forberede mig til, at møde vores barn.
Vi valgte at ringe til fødegangen kort tid efter, da der gik 5 min mellem veerne og de var blevet meget kraftige. En meget sød jordmor, sagde at der netop nu var totalt kaos inde på Hvidovre hospitals fødegang, da der var kommet rigtigt mange ind på meget kort tid. Derfor sagde hun, at vi skulle prøve at trække den så længe som muligt og så længe vi var trygge ved det.

Kl.15:30 kunne jeg bare ikke mere. Jeg var restløs og kunne ikke få mig selv til at sidde i stuen mere, veerne gjorde meget ondt og der skulle ske noget nu! Vi ringede til fødegangen og sagde vi kom. Vi var der kl.16:00, men desværre var alt optaget, vi blev derfor sat et venteværelse. Ikke så skægt når der kun var 4 min. mellem ens veer og de gjorde meget ondt.

Jeg kom ind på en lille stue, hvor den søde jordmor, som jeg havde talt med flere gange i løbet af dagen, kom og undersøgte mig indvendigt. Hun kunne fortælle, at jeg var 5 cm åben, hvilket kom meget bag på mig – jeg troede ikke jeg var så langt hele i fødslen.

Kort efter blev vi hentet og kom ind på den lækreste store fødestue (totalt luksus!). Netop da var der vagtskifte og jeg fik en ny jordmor. En fantastisk sød pige på omkring min egen alder. Jeg fik et ”Lavment” (staves?) for at blive tømt ud. Det var godt nok svært, at holde på det når veerne kom, men da jeg endeligt fik lov til at gå på wc, var det simpelthen så skønt!

Jeg droppede badet, da jeg godt kunne mærke der snart skete noget! Jeg kom op i sengen igen i siddende stilling, fik noget varmt på maven og sørgede for at arbejde med mine veer. Pludseligt gjorde det sindssygt ondt og det var svært for mig, at koncentrere mig om vejrtrækningen. Jeg begyndte at ryste og havde det, som om jeg skulle besvime. Jordmoren tilbød mig ekstra ilt og det hjalp en smule. Veerne blev nu endnu mere intense (selvom jeg ikke troede det ville være muligt), derfor fik jeg under de næste 2-3 veer lidt lattergas, så jeg fortsat kunne koncentrere mig om min vejrtrækning.

.. Og så gik det ellers løs og der kom en voldsom presseve. Det var svært at arbejde med veerne og vejrtræningen her. Men jordmoren kom straks over og sagde jeg ikke skulle holde igen, men bare presse når jeg følte træng til det.

Det gjorde jeg så. Der var lige en lille kant som jordmoren hurtigt fik skubbet væk. Men ellers sørgede jeg bare for at presse. Det var en skøn følelse at få lov til at arbejde for det, og jeg følte ikke på noget tidspunkt, at presseveerne var så slemme som jeg havde troet. Pludseligt siger jordmorgen, ”Det er en lille mørkhåret en”, også sagde det bare klik i mig og jeg pressede som aldrig før. Undervejs tabte jeg desværre mine CI’er (høreapparater) så jeg kunne ikke høre, hvad jordmoren sagde eller hvor langt vi var. Jeg lod bare min krop gøre arbejdet.

Efter 4-5 intense pres i alt, sagde det bare smut også lå baby der. Jeg blev meget overrasket, for jeg kunne jo ikke høre hvor langt vi var, så jeg havde slet ikke fornemmet det var nu. Baby kom op på min mave med det samme, uden at løfte dynen, men ved bare at kigge på det smukke lille ansigt, kunne jeg se det var en pige.

Lyra lå hos mig hele tiden, jordmoren sørgede for der var helt stille og ro omkring os efter fødslen, ligesom vi havde ønsket. Far Jeff fik lov til at klippe navlestrengen efter den var færdig med at pulsere.

Moderkagen kom ud kort efter og det var simpelthen så fantastisk rart at føde den –aaaeeehhhhh det lettede.

Det var simpelthen en drømmefødsel, helt som jeg ville havde den og alt gik bare efter bogen. Jeg var utrolig stolt af at kunne føde uden smertestillende og at jeg arbejdede så godt med mine veer. Jeg hverken revnede eller noget.

Der var stor ros fra jordmorens side af, og hun sagde det var skønt når man havde en fødende som arbejde så godt med sine veer.

Lyra kom godt til verden og har været en glad lille pige fra dag et af.

 


 

Tilbage til forsiden

 

 

 

                          

 

 

 

 

 

 

 

Fødselsforberedelse     

    

 

Yoga for gravide         

 

 

 Forberedt Far               

  

 

Efterfødselsyoga         

 

 

  Yoga og meditation     

        

 

  Fødselsforberedelse, Yoga for gravide, fødselsforberedelse for par,

efterfødselsyoga, Yin yang yoga, Meditationskursus, Mette Myrna