Fødselsberetninger

 

 

Gry Anna september 2013

 

Kære Mette, Rune og Harriet,

Jeg vil blot sige tak for et godt forløb hos minfødsel.dk, jeg har senest fulgt 'Forberedt Far'- søndags holdet sammen med min kæreste Anders, samt gået til yoga både hos dig Mette og senest hos Harriet om mandagen.


Min søn havde valgt at sætte sig med hovedet op (Under Krops stilling) hvilket havde givet mig og min kæreste en masse spekulationer; egentlig havde vi tid til planlagt kejsersnit d. 2/10, men havde efter et besøg hos Maia klinikken til et Rebozo vendingsforsøg besluttet at bede hospitalet om at jeg måtte gå i fødsel af mig selv og derefter få et 'semi-akut' kejsersnit.
Jeg nåede dog aldrig at tale med hverken jordemoder el hospital om dette - for næste morgen kl 9 gik vandet... 2,5 uge før tid.
Det var en meget syret oplevelse og både min kæreste og jeg var lige forbløffede.


Jeg havde haft en meget 'hård' mave og nogle plukkeveer aftenen i forvejen men det tilskrev jeg Rebozo samt Yoga.
Grundet UK lagde jeg mig ned og ringede til fødegangen som helt stille og roligt bestilte en liggende transport til mig - det er standard procedure ved barn i UK.
Jeg var ret rolig og egentlig mest bekymret over ikke at have været i bad :) min kæreste fik under kyndig vejledning fra mig pakket tasken, og sendte mig i forvejen med ambulancen - vi bor næste ved siden af Hvidovre hospital - så der gik blot 5 min før han stod ved min side - helt forpustet over at have hentet autostol i kælderen samt lyn-opvasket vores juicemaskine på opfordring af sin nu fødende kæreste ;)

Jeg ankom til til fødegangen kl ca 10 og blev ret hurtigt undersøgt af en jordemoder der overraskende nok sagde at jeg havde åbnet mig 3-4cm... uden at have haft veer!
Samtidig kunne hun mærke at den lille sad med en fod nede i bækkenet og vi blev alle enige om at et kejsersnit var den bedste løsning - jeg var så lykkelig over at være gået i fødsel af mig selv at jeg var helt afslappet omkring et indgreb.
Jeg nåede at ligge en god times tid med ve- og hjertemåler på baby, og fik også et par regelmæssige men milde veer i den tid - nåede lige at bruge Ocean Breath et par gange ;-)

Jeg havde et meget højt ønske om at få min søn hud-mod-hud med det samme efter forløsningen og det krævede lidt parlamentering med div jordemødre og læger; ved et akut kejsersnit er det standard procedure at der er en børnelæge til stede til at tilse barnet med det samme - og en sådan kan ikke 'vente' på hud-mod-hud.
Jeg nåede faktisk at spørge 'hvorfor' det evt ikke kunne lade sig gøre og det gav pote; de 'afbestilte' børnelægen og kaldte det et "semi-akut" kejsersnit.
Jeg var på intet tidspunkt nervøs el ked af det - alle tog mit ønske meget seriøst.

Kl 12.15 lå jeg uden følelse i hele underkroppen med min fine lille søn på brystet og græd af glæde! Min kæreste sad lige ved siden af og det var en meget smuk oplevelse.
På ingen måde 'kold' og operations-agtig, hele stemningen på stuen var rar - der er enormt mange mennesker til stede og de smilte alle sammen og sagde tillykke.

Dagene efter har været de vildeste i mit liv - en rutschebanetur i følelser fra hele registreret og en fuldstændig fantastisk oplevelse trods en masse frustrationer, ængstelse og nervøsitet - men til alle kommende mødre: det går over - I klarer det også.

Tak til minfødsel.dk for et fantastisk forløb - jeg vil gerne anbefale kurset 'Forberedt Far' til alle par der gerne vil gå vel-forberedt mod en fødsel. Og Yogaen undervejs er bare dejligt.

Jeg håber at kunne få plads på et efterfødsels hold så forhåbentlig ses vi igen.

Mange hilsner
Gry Anna

 

 

                          

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fødselsforberedelse     

    

 

Yoga for gravide         

 

 

 Forberedt Far               

  

 

Efterfødselsyoga         

 

 

  Yoga og meditation     

        

 

  Fødselsforberedelse, Yoga for gravide, fødselsforberedelse for par,

efterfødselsyoga, Yin yang yoga, Meditationskursus, Mette Myrna