Fødselsberetninger

 

 

 

Eva november 2012
 
Kære Mette,
 
Tak for et fantastisk godt kursus, som jeg virkelig fik gavn af til min fødsel:-) Uden det, tror jeg, jeg ville have haft en traumatisk oplevelse - ihvertfald har andre udbrudt "Åh, gud din stakkel, din fødsel var mit værste mareridt". Men det var en god oplevelse for mig...
Efter at have gået 12 dage over tid blev jeg sat igang onsdag d.19/9 kl. 7.30. Alba blev født 2 døgn senere, d.21/9 kl.6.20 ved akut kejsersnit.
Jeg havde forestillet mig en fødsel uden v-drop, smertelindring og så ville jeg så gerne føde i vand eller alternativt stående...men ak, skæbnen ville det anderledes. Som sagt blev jeg sat igang - med en stikpille onsdag morgen, blev derefter sendt hjem og skulle komme igen 5 timer senere. Da jeg kom tilbage, havde jeg for mange veer til at kunne få endnu en stikpille, men var kun et par cm. åben. Jordmoderen foretog en hindeløsning, hvorefter jeg blev sendt hjem igen og skulle komme tilbage næste morgen kl.7.30. I løbet af eftermiddagen og aftenen tog veerne til, og jeg begyndte for alvor at bruge den vejrtrækning vi havde øvet på kurset.
I løbet af natten tog veerne af, så næste morgen fik jeg endnu en stikpille, hvorefter jeg blev sendt hjem og skulle komme igen 5 timer senere. Der kom nu hyppigere og mere intense veer, og da jeg vendte tilbage, fik jeg besked om, at de i princippet godt kunne tage vandet men...der var for travlt på fødegangen! Jeg meddelte så, at jeg IKKE agtede at tage hjem igen! Så vi fik et rum at sætte vores ting i, gik en tur og spiste aftensmad. Det var detmest besynderlige måltid - tage en bid, så op og stå og have en ve, så spise en bid igen, så op og stå og have en ve...etc. Hold kæft hvor var jeg glad for min vejrtrækning! Den hjalp mig i den grad til at møde veerne, gå med dem istedet for imod. Jeg ku være i veerne.
Kl.20.30 kom jeg så på fødestuen. Jeg havde som sagt masser af veer, men de gjorde ikke deres arbejde, så jeg måtte sige ja, tak til ve-drop. Timerne gik, og jeg åbnede mig men ikke nok, og babys hoved blev ved med ikke rigtig at stå fast. Fødekar var udelukket. Jeg fik også akupunkttur og lattergas, og da kl.var 3 om natten og jeg stadig manglede 3 cm. måtte jeg sige ja til epiduralblokade, for jeg havde simpelthen ikke kræfter til at fortsætte yderligere 6-9 timer...Jeg fik blokaden ca. kl 4 og den virkede rigtig godt - men der røg chancen for at stå op og føde... Den første time efter åbnede jeg mig lidt mere end 1 cm og jordmoderen vurderede, at jeg efter endnu en time ville være tilstrækkelig åben til at kunne føde. Men der gik kun ganske kort tid før de kom ind og sagde at kejsersnit var nødvendigt, og så gik det stærkt!
Ud kom Alba på 4448 g og 54 cm - og hun havde det godt!
Jeg var simpelthen så glad for, at have snakket ønsker, muligheder, hvad sker der hvis tingene ikke går som forventet osv. igennem på dit kursus Mette. Det, vejrtrækningen og det at stå op og bevæge sig, var med til at gøre min fødsel til en fantastisk oplevelse, som jeg gerne gentager.
Og så havde jeg talt med mine 2 hjælpere(mn søster og min veninde om, hvordan de kunne hjælpe med massage, musik mm.), så jeg var tryg hele vejen igennem. Og så mødte jeg udlukkende søde og professionelle personaler, som informerede mig godt om mulighederne og lod mig tage stilling selv.Det var en god oplevelse at føde på Herlev.
De bedste hilsner fra Eva og Alba som nu vejer 5,5 kg og måler 60 cm
 
 

       Tilbage til forsiden

 

 

                          

 

 

 

 

 

 

 

Fødselsforberedelse     

    

 

Yoga for gravide         

 

 

 Forberedt Far               

  

 

Efterfødselsyoga         

 

 

  Yoga og meditation     

        

 

  Fødselsforberedelse, Yoga for gravide, fødselsforberedelse for par,

efterfødselsyoga, Yin yang yoga, Meditationskursus, Mette Myrna