Fødselsberetninger

 

 

Susan August 2010


Kære Mette

Vores søn Sylvester kom til verden d. 2. august 2010 kl. 9.58. Fødslen gik rigtig godt og lige som vi havde ønsket os.

De første veer startede søndag d. 1. august ved 17-tiden og var fra starten helt regelmæssige, men ikke særligt kraftige. Vi var derfor længe i tvivl om, hvorvidt fødslen var gået i gang eller ej. Veerne forsatte regelmæssigt hele aftenen, og ved 23-24-tiden havde de karakter af rigtige fødselsveer, der krævede koncentration og dybe vejrtrækninger. Mellem veerne var jeg dog fuldstændig tilstedeværende og kunne føre en normal samtale med min kæreste ligesom jeg brugte tiden på at få læst weekendens aviser, mens jeg hørte noget stille afspændingsmusik.

Det skulle dog vise sig at blive en lidt lang nat. Veerne forsatte regelmæssigt, og når jeg lå ned var der ca. 8 minutter i mellem veerne og når jeg gik rundt var der 4-5 minutter mellem. Intensiteten var dog den samme uanset om jeg lå ned eller gik rundt. Vi besluttede derfor, at jeg skulle forsøge at hvile mig lidt, så jeg kunne være frisk, når veerne blev mere kraftfulde og intense. Hele natten gik derfor med skiftesvis at ligge ned og sove og med at stå henover en pilatesbold for at tage imod hver enkelt ve, når den kom rullende. Her var vejtrækningsøvelserne fra fødselsforberedelsen helt uundværlige. Bl.a. forestillede jeg mig rent visuelt, at jeg pustede veerne væk i udåndingerne.

I løbet af natten tog min kæreste tid mellem veerne, sørgede for musik, mad og drikke.

Mandag morgen ved 7-8-tiden blev veerne heldigvis mere kraftige og effektive. Jeg var på det tidspunkt fuldstændig i min egen verden og min vejrtrækning var blevet endnu dybere og udåndingene foregik nu med lyd. Min kæreste besluttede derfor efter samtale med fødegangen, at det var tid til at tage af sted til hospitalet.

Vi ankom på på Hvidovre kl. 9.00 om morgenen og en lille time efter ...... ja så var det hele overstået.

Vi blev modtaget af en rigtig sød jordmoder og min kæreste ordnede det praktiske med overlevering af vandrejournal og gennemgang af, hvordan fødslen var forløbet frem til vores ankomst. Den indvendige undersøgelse viste, at jeg var 7 cm åben og vi blev derfor hurtigt henvist til en fødestue, hvor selve fødslen skulle foregå.

På fødestuen gjorde min kæreste vores medbragte musik klar, så fødslen kunne foregå til stille og rolig afspændingsmusik. Han fik desuden snakket med jordmoderen om de ønsker, vi havde til fødslen.

Jeg blev tilbudt ilt og pilatesbold, men veerne var nu så intense, at jeg kun kunne koncentrere mig om dem og ikke noget andet. Jeg fik derfor ikke prøvet at få ilt, hvilket jeg ellers havde glædet mig til. Vandet gik kort tid efter vi var kommet hen til fødestuen, og umiddelbart derefter begyndte jeg at få presseveer. Jordmoderen tilkaldte hurtigt en sosu-hjælper, der skulle hjælpe med at tage min søns hjertelyd, fordi jeg gerne ville stå op og føde.

Under pressefasen stod min kæreste og jeg på hver sin side af sengen på fødestuen, mens jeg holdt i hans arme under hver presseve. Med støtte fra min kæreste og med jordmoderen siddende bagved på en stol fødte jeg således min søn stående præcis, som jeg havde ønsket mig. Jordmoderen hjalp mig derefter så jeg selv kunne tage i mod min søn mellem mine ben, hvorefter jeg kunne lægge mig op på sengen og give ham bryst.

I modsætning til min første fødsel (som også var en rigtig god fødsel, men hvor jeg lå ned på ryggen og fødte), sprak jeg kun meget lidt denne gang og fik derfor kun nogle få reperationssting.

Min kæreste klippede navnlestrengen, og efter fødslen lod jordmoderen os være lidt alene, så vi kunne nyde vores første møde med vores søn inden han skulle måles og vejes.

Det var en helt igennem en fantastisk fødselsoplevelse.

Vi var hjemme igen samme eftermiddag, hvor Sylvester kunne hilse på sin stolte storebror.

 

 

Tilbage til forsiden

 

 

                          

 

 

 

 

 

 

 

Fødselsforberedelse     

    

 

Yoga for gravide         

 

 

 Forberedt Far               

  

 

Efterfødselsyoga         

 

 

  Yoga og meditation     

        

 

  Fødselsforberedelse, Yoga for gravide, fødselsforberedelse for par,

efterfødselsyoga, Yin yang yoga, Meditationskursus, Mette Myrna