Fødselsberetninger

 

 

Maria September 2011

Hej Mette

I august deltog jeg i et fødselsforberedelseskursus hos dig - fire onsdage fra 12.30 - 14.30 - og jeg skriver til dig for at fortælle dig om fødslen af min datter, som fandt sted torsdag 1. september kl. 22.42.

Jeg havde termin 27. august. 31. august begyndte jeg at mærke nogle menstruationsagtige smerter i maven. Ikke særlige smertefulde, men nok til at de fik mig til at tænke over, at der nok var noget under opsejling.

1. september om formiddagen begyndte lidt mere ve-agtige smerter at komme. Det vil sige, det var fortsat til at holde ud, men nu kom de med intervaller imellem. For at sætte lidt mere turbo på processen, valgte jeg at gå en god lang tur på cirka 1,5 timer. Og det satte rigtig godt gang i veerne.

Da min mand kom hjem fra arbejde ved en 16-tiden, gjorde veerne tiltagende ondt. Her brugte jeg nogle at de øvelser, som du viste på kurset, hvilket gjorde det nemmere at overkomme. Jeg prøvede også at leve mig ind i veens start, top og slutning, samtidig med at jeg havde fokus på vejrtrækningen. Det fungerede rigtig godt.

Ved en 20-tiden kom veerne så hyppigt, at min mand vurderede, at vi skulle ringe til Herlev hospital. Jeg selv havde på det tidspunkt hverken overskud eller lyst til at ringe til nogen - jeg ville hellere bare fortsat have fokus på min krop og min vejrtrækning. Min mand ringede dog alligevel og stillede om til mig, da en ve havde passeret. Kort tid inde i samtalen fik jeg endnu en ve, og vi blev anbefalet at komme ind på fødegangen.

Det var bestemt ikke nemt at skulle bevæge sin krop af sted til hospitalet, da jeg havde veer med meget korte intervaller imellem (ca. 2 min.). Men jeg fik møvet mig af sted og kom ind på fødegangen ca.. 20.30. Vi blevet taget imod og kort efter henvist til et føderum. Her kunne jordemoderen konstatere, at jeg var 4 cm åben, og at min datters hoved lå meget lavt og klar. Jeg blev spurgt, om jeg ville have smertestillende, men det takkede jeg nej til. Det føltes efterhånden som om, at veerne var der konstant nu. Og derfor målte jordemoderen igen kort tid efter, hvor åben jeg nu var. Og nu var jeg 5 cm åben. Herefter føltes det som om, der gik meget kort tid, før jeg begyndte at få pressetrang. Det fik mig til at tænke på din mor, som du fortalte på kurset havde sprunget sin livmoder, fordi hun havde presset, før hun var åben 10 cm. Og derfor blev mit fokus nu at gispe, gispe, gispe. Jordemoderen målte mig nu igen og kunne overraskende konstatere, at jeg var åben 10 cm og nu sagtens kunne begynde at presse. Jeg var helt vildt overrasket - og egentlig også ret lettet. Nu var udvidelsesfasen overstået. Og formentlig også overgangsfasen, som jeg dog aldrig nåede at registrere.

Jeg pressede min datter ud, mens jeg lå på siden med det ene ben oppe i luften. Rigtig god og behagelig stilling. Og som sagt var hun ude 22.42. Uden smertestillende medikamenter og uden drama. I dæmpet belysning, med en jordemoder med fuldt overblik og overskud, med welness-musik i en ghettoblaster og med en mand, der bakkede op hele vejen igennem. Jeg kunne ikke have bedt om en bedre fødsel.

Jeg takkede for øvrigt også nej til den sprøjte, de giver efter fødslen for at stoppe blødningen - jeg ville hellere amme og dermed frigive hormonet, der kunne gøre det samme. Også dette var helt rigtigt for mig og min krop, der aldrig blødte fuldstændig uhæmmet, men kontrolleret. Og blødningen tog hurtigt af i styrke.

Nu er der gået en uge siden fødslen, og selvom det i den grad har vendt op og ned på vores tilværelse, er det den bedste og største oplevelse i mit liv.

Tak fordi du også var med til at gøre min fødsel til en fantastisk oplevelse, jeg gerne gør igen. Kurset gav mig dels redskaber, jeg kunne bruge undervejs i fødslen, dels viden jeg ikke ville være foruden og dels et utroligt gå-på mod samt en positiv indstilling til fødslen.

Hilsen Maria

 

 

Tilbage til forsiden

                          

 

 

 

 

 

 

 

Fødselsforberedelse     

    

 

Yoga for gravide         

 

 

 Forberedt Far               

  

 

Efterfødselsyoga         

 

 

  Yoga og meditation     

        

 

  Fødselsforberedelse, Yoga for gravide, fødselsforberedelse for par,

efterfødselsyoga, Yin yang yoga, Meditationskursus, Mette Myrna