Fødselsberetninger

 

 

Louise November 2010

Kære Mette
Som lovet sender jeg her en lille beretning om min fødsel som fandt sted for 2 uger siden, 3 dage før min termin og samme dag som det super gode fødselsforberedelseskursus som min mand Carl-Ole og jeg deltog i fredag d. 5/11. Jeg har som du nok husker også gået på dit graviditetsyogahold siden august.
Fredag eftermiddag gik vi hjem fra kurset meget motiveret til en naturlig og god fødsel - og det skulle vi snart få Open-mouth smile. Fredag aften efter kurset begyndte plukkeveerne at blive regelmæssige og da vi gik i seng begyndte veerne lige så stille at tage til i styrke. Kl. 04 stod jeg op og tog et langt varmt bad, hvorefter vi ringede efter mormor til at passe vores ældste datter. Vi var på Hvidovre kl. ca. 07, hvor jeg havde åbnet mig 6 cm. Vi afleverede den ønskeliste vi havde lavet efter kurset samme eftermiddag. Jeg kom som ønsket i karbad og Carl-Ole sørgede for dæmpet belysning på fødestuen. Jeg brugte bevidst mange af de stillinger og vejrtrækningen som vi havde lært på kurset og Carl-Ole bidrog med mange smertelindrende tryk og massage undervejs - han var den perfekte fødselshjælper og vores gode samarbejde under fødslen foregik helt uden ord. Da jordemoderen tjekkede en time senere, havde jeg åbnet mig ca. 9 cm. Veerne tog til i styrke og jeg bevægede mig rundt på fødestuen og brugte sengen til at læne mig indover mens Carl-Ole masserede min lænd og trykkede på begge sider af mine baller. Så kom presseveerne og jeg fødte vores lille datter på kun tre presseveer mens jeg lå/sad på siden med benene bøjet op. Vores datter gik straks igang med at sutte og amningen har fungeret super godt siden. Der gik kun 2 timer fra vi ankom til hun var født - så det blev en hurtig og meget tilfredsstillende fødsel, hvor jeg og Carl-Ole selv styrede slagets gang med god hjælp fra en meget kompetent og behagelig jordmoder.
Vi har talt meget om hvor velforberedte yogaen og kurset gjorde os, og det afgørende for mig har uden tvivl været, at jeg hele tiden har forestillet mig en naturlig og god fødsel, hvor jeg selv havde redskaberne til at arbejde med veerne. Carl-Ole følte ligeledes, at han havde fået en lang række konkrete redskaber at bidrage med til smertelindring under fødslen.
Nu nyder vi barslen herhjemme og jeg glæder mig allerede til at starte til efterfødselsyoga hos dig d. 5. januar.

Tak for fantastisk og lærerig input fra både yogaholdet og fødselsforberelse.
På snarligt gensyn,

Mange Hilsner,

Louise Petersen

 

 

Tilbage til forsiden

 

 

                          

 

 

 

 

 

 

 

Fødselsforberedelse     

    

 

Yoga for gravide         

 

 

 Forberedt Far               

  

 

Efterfødselsyoga         

 

 

  Yoga og meditation     

        

 

  Fødselsforberedelse, Yoga for gravide, fødselsforberedelse for par,

efterfødselsyoga, Yin yang yoga, Meditationskursus, Mette Myrna