Fødselsberetninger

 

 

Laura oktober 2012

 

Kære Mette og Rune

Det er ved at være 2,5 uge siden at Thor kom til verden. Jeg havde vist, hvad man kalder en nem fødsel, og jeg tror, al den fødselsforberedelse, jeg/vi har gået til bærer en stor del af skylden - jeg frygtede ikke længere fødslen og kunne derfor bedre slappe af og acceptere smerten (hvilket nogle jo mener har betydning for, hvor hurtigt man udvider sig).Jeg fik første ve kl ca 3 og kl 1242 havde jeg født. Jeg havde to veer, derefter vandafgang, og efter jeg havde stået under den varme bruser i tre kvarter (hvor jeg ikke rigtigt mærkede noget til veerne), fik jeg næste ve kl 4.18... og kl 4.23... og dermed var jeg direkte røget i udvidelsesfasens fase 4. Det var lidt hårdt, fordi jeg fra starten blev bombarderet med smerte med korte mellemrum. Rune blev informeret om at massere mine fødder under hver ve og så iøvrigt ikke sige et ord til mig, når jeg havde en ve. Sidstnævnte var han desværre ikke så god til at huske, men han lærte det ;-) Mærkeligt nok havde jeg slet ikke lyst til at blive masseret på ryg eller baller.

Jeg prøvede med dyb vejrtrækning under veerne, men det gjorde ekstra ondt, når jeg åndede ned i maven, så det holdt jeg hurtigt op med (sådan har jeg også altid haft det under menstruationssmerter, ligesom jeg også skulle holde mig HELT i ro og ingen måtte røre min mave - hvilket jo desværre ikke lod sig gøre, efter vi kom på Hvidovre...). Darth Vader hjalp meget, men det krævede fuldstændig ro omkring mig for at jeg kunne koncentrere mig om det. Og derudover hjalp det at sige mantraet "du kan godt" - hvilket Rune hørte og også begyndte at opmuntre mig med.

Jeg holdt mig hjemme til kl lidt over 8, da jeg ikke turde risikere at blive sendt hjem igen - bare tanken om at skulle flytte mig fra sofaen var uoverkommelig. Kan forresten anbefale (til dem der føder på Hvidovre) at køre til skadestuen og låne en kørestol - havde jeg skullet gå hen til afsnit 346 (eller hvad det nu hedder) med de veer, var jeg nok aldrig nået frem...

Ved ankomst kl 9 havde jeg udvidet mig 5 cm, så jeg fik lov til at blive. Efter klyx og CTG fik jeg endelig lov til at komme op i fødekarret - hvilket bestemt kan anbefales! Kl 11 fik jeg presseveer, hvilket var en lettelse ift veerne i udvidelsesfasen, selvom
jeg måtte gispe lidt i starten, da jeg ikke var fuldt udvidet. Jeg fik gispet godt, da hovedet var på vej ud, så jeg sprak ikke - måske havde den olie, jeg havde brugt den sidste måned af graviditeten også en effekt? ;-)

Og så blev Thor født kl 1242. 51 cm og 3650 g. Han er simpelthen så utroligt dejlig! Lige nu er han faldet i søvn på mit skød, så jeg må vist hellere få lagt ham over i vuggen.

Tak for et godt kursus!

Venlig hilsen
Rune og Laura

 

 

Tilbage til forsiden

 

 

 

 

                          

 

 

 

 

 

 

 

Fødselsforberedelse     

    

 

Yoga for gravide         

 

 

 Forberedt Far               

  

 

Efterfødselsyoga         

 

 

  Yoga og meditation     

        

 

  Fødselsforberedelse, Yoga for gravide, fødselsforberedelse for par,

efterfødselsyoga, Yin yang yoga, Meditationskursus, Mette Myrna