Fødselsberetninger

 

Dina august 2012

 
Kære Mette
 
Jeg vil gerne endnu engang sige tak for et rigtigt godt Forberedt Far-kursus. Det var helt sikkert medvirkende til, at vi begge to havde en god oplevelse med fødslen, der forløb både hurtigt og i det store hele udramatisk.

Du har før efterspurgt fødselsberetninger, så her kommer lige en kort fortælling:

Vandet gik som det første kl. 00.15 om aftenen den 1. juli (to dage før terminen). Pga. den indsigt i fødselsforløbet, som vi havde fået gennem jeres kursus, havde vi ingen problemer med bare at tage det helt roligt og få ordnet de sidste ting i lejligheden, få pakket det sidste til hospitalet mv. og få hvilet os lidt.

Veerne begyndte så småt ved 5-tiden om morgenen, men de tog først rigtigt til ved 9-tiden.

Der gik kun godt 6 timer fra veerne tog til, og til vores lille pige var født, og - bl.a. pga. de redskaber og det kendskab til fødselsforløbet, som vi fik på jeres kursus - lykkedes det os at time det, så vi først tog på hospitalet, da jeg var 6-7 cm. åben. Vi tog på hospitalet kl. 11.30, hun blev født kl. 15.16, og vi blev udskrevet ambulant, så vi var hjemme igen kl. 20.30 samme aften. I lyset af, at jeg gerne ville være så kort tid som muligt på hospitalet, kunne det jo ikke være forløbet meget bedre!

Pressefasen trak tilgengæld lidt ud (den varede alt i alt 1,5 time), men fordi hjertelyden var helt fin hele vejen igennem, fik jeg lov til at fortsætte uden andre indgreb end en lille smule vedrop i den afsluttende fase, fordi der på trods af diverse anstrengelser ikke ville komme styrke nok på presseveerne. Det viste sig desuden efterfølgende, at navlestrengen var temmelig kort (kun ca. 30 cm.), så det var vist også medvirkende til, at det ikke gik så hurtigt - det var i lang tid mere to skridt frem og to tilbage end to skridt frem og et tilbage... Men også her var det rigtigt godt, at vi fra jeres kursus vidste, at de på Rigshospitalet er lidt mere strenge med, hvor lang - eller kort - tid pressefasen må vare, så vi også i den situation kunne bevare roen og overblikket, selvom chefjordemoderen blev tilkaldt som følge af hospitalets standardprocedurer mv., og de så småt begyndte at tale om muligheden for at tage hende med sugekop. Det blev heldigvis ikke aktuelt - og vi havde i øvrigt også en rigtig god og erfaren jordemoder, der var helt med på vores ønske om så vidt muligt at forsøge at undgå indgreb.

Så vi har med andre ord begge to været rigtig glade for at følge jeres Forberedt Far-kursus og vil helt sikkert også anbefale det til andre!

Mh. Dina.
 
 

Tilbage til forsiden

 

 

                          

 

 

 

 

 

 

 

Fødselsforberedelse     

    

 

Yoga for gravide         

 

 

 Forberedt Far               

  

 

Efterfødselsyoga         

 

 

  Yoga og meditation     

        

 

  Fødselsforberedelse, Yoga for gravide, fødselsforberedelse for par,

efterfødselsyoga, Yin yang yoga, Meditationskursus, Mette Myrna