Fødselsberetninger

 

 

Ane Juli 2011


 

Kære Mette

Vi deltog i dit hold for fødselsforberedelse for par i søndags. Vi var lidt spændte, da jeg skulle have sat fødslen i gang mandag morgen. Scanninger på Hvidovre havde vist, at vores lille pige ikke var helt så stor, som "normalt" og man ville derfor sætte fødslen i gang nogle dage før termin, så hun ikke tabte sig.

Du spurgte om jeg ville sende en e-mail med en opdatering af, hvordan det gik. Og det vil jeg helt sikkert - det gik nemlig rigtig godt.

Jeg fik to stikpiller i løbet af mandagen og blev sendt hjem midt på eftermiddagen. Ud på aftenen fik jeg begyndende veer - de føltes egentlig mest som en slags lidt stærkere plukveer. Jeg brugte dit trick med at bevæge underlivet og pludselig gik vandet. Vi ringede til hospitalet og aftalte at komme ind og få kørt en strimmel for at sikre, at den lille stadig havde det godt under de ændrede omgivelser. Det havde hun heldigvis.

Mens jeg fik kørt strimlen tog veerne mere og mere til. Og her var vejrtrækningen virkelig et uvurderligt redskab! På strimlen kunne det ses, at jeg havde meget hyppige veer og de ville derfor ikke sende os hjem igen. Så vi blev på hospitalet, hvor vi fik et undersøgelsesrum for os selv, med dæmpet belysning og ro. Her tog veerne virkelig til - måske bl.a. fordi det føltes trygt at være på sygehuset i et roligt rum med min mand lige ved siden af. Jeg vidste jo, at han havde overblikket og var helt inde i, hvad der skulle ske. Jeg husker, at jeg foruden vejrtrækningen også brugte dit trick med at tænke på hver ve som en bølge, som man bedst kommer igennem ved at slappe af og følge med. En time senere kom to jordmødre og undersøgte mig. De var lidt overraskede over at se at jeg på det tidspunkt allerede var 10 cm åben og havde pressetrang på toppen af veerne.

Så gik det stærkt med at finde en fødestue, men det var åbenbart ikke helt den vej det skulle gå, for så snart vi kom ind på fødestuen gik det hele lidt i stå. Veerne klingede af og var kortere med længere interval. Set i bakspejlet var det nok ikke så underligt. Jeg havde bevæget mig fra et lille roligt og mørkt rum til en stor, oplyst og kold fødestue, hvor jordmødrene havde travlt med at arrangere og gøre klar. De forsøgte at øge veerne ved hjælp af akupunktur, men det virkede ikke på den tid, de havde til rådighed og derfor endte jeg med et ve-drop. Jeg sagde selv ok til ve-droppet, selvom det bestemt ikke var, hvad jeg havde ønsket. På den anden side var jeg mentalt klar til at få fødslen overstået og lidt nervøs for om hende den lille inde i maven pludselig skulle få det mindre godt, hvilket ville betyde meget større indgreb end ve-drop. Droppet gjorde at jeg kunne bruge presseveerne og kl. 2 fødte jeg en sund og rask pige. Det var helt fantastisk!

Selvom jeg fik ve-drop var hele fødslen en rigtig god oplevelse. Og jeg ved, at meget af den gode oplevelse skyldtes de timer med fødselsforberedelse hos dig. Det var virkelig rart, at både min mand og jeg var helt inde i de forskellige faser, udfordringer m.v., som man kan komme ud for under en fødsel. Vi var helt parate til det og vi havde taget stilling til de udfordringer, vi kunne blive stillet overfor. Det var også en rigtig god hjælp, at vi var blevet tvunget til at fortælle hinanden om vores største ønsker og værste frygt ved fødslen. Det betød, at vi arbejdede sammen under det hele og at jeg havde tillid til at min mand (med min ønskeseddel i hånden) sørgede for at mine ønsker og frygt blev formidlet til jordmødrene.

Mange tak for god undervisning!

Mange hilsner
Ane

 

 

Tilbage til forsiden

 

                          

 

 

 

 

 

 

 

Fødselsforberedelse     

    

 

Yoga for gravide         

 

 

 Forberedt Far               

  

 

Efterfødselsyoga         

 

 

  Yoga og meditation     

        

 

  Fødselsforberedelse, Yoga for gravide, fødselsforberedelse for par,

efterfødselsyoga, Yin yang yoga, Meditationskursus, Mette Myrna