Fødselsberetninger

 

 

A Februar 2011

Veerne startede 6 dage før termin til aftensmaden efter en gåtur på omkring 4km. Jeg havde ellers påstået samme dag, at der nok var mindst en uge til, idet jeg stadig var så frisk. Jeg var i tvivl om, at det var veer, og ikke bare lidt kraftigere plukveer, så min kæreste sagde: "Hvis du er i tvivl, så er det ikke veer, det sagde de på Hvidovre Hospitals infodag."

Omkring midnat var der ca. 10 min imellem veerne og jeg var ikke længere i tvivl, så jeg gik i seng for at hvile så meget som mulig mellem veerne. Vi ringede til Hvidovre, da der var ca. 6 min imellem, og de rådede os til at blive hjemme lidt længere, til der var ca. 4 min imellem. Jeg synes dog, at det var lidt svært at måle, idet der kom en lang hurtig ve efterfulgt af en kort, så skulle det tælles som en eller som to? Vi ventede til jeg synes jeg ville være mere tryg ved at være på hospitalet end derhjemme, hvilket var efter at jeg have kastet op nogle gange. Jeg har en meget sart mave :-).

Kl 6.30 ankom vi på hospitalet ,og vi blev modtaget af en sød jordemoder, der vurderede mig til at være 4cm åben. Efter en klyx tog jeg et varmt bad, som var rigtig dejlig. Jordemoderen spurgte om mine ønsker til smertelindring, og jeg forklarede, at jeg så vidt mulig ikke ønskede noget, men at jeg ville lytte til deres anbefalinger. På fødestuen lagde jeg mig på siden på brixen for at kunne hvile lidt mellem veerne.. Jordemoderen gik til vagtskifte. Efter lidt tid synes jeg veerne var begyndt at gøre mere ondt, så min kæreste ringede efter den nye jordemoder (inkl. en jordemoder i uddannelse) for at høre om jeg kunne komme i badekaret for at lindre smerterne.

Jordemoderen konstaterede, at jeg var 9 cm åben, og at grunden til mine øgede smerter var, at jeg var godt i gang med fødslen. Jeg bad om at kunne blive liggende på siden og hun gav mig nogle korte præcise råd. Jeg fik masser af ros for min vejrtækning, så yogakurserne kom til deres ret :-). Kort efter sagde hun, at barnet havde mørkt hår, så jeg blev overrasket over, at det allerede var rykket så langt frem.. Hun sagde, at det for hver presseve rykkede 2 mm frem og 1mm tilbage, så min matematiske hjerne lavede en lille udregning og indstillede sig på, at det ville tage lidt tid endnu. Hun gav mig en maske med lattergas, som jeg dog ikke kunne mærke nogen effekt af. Det gav mig dog muligheden for at fokusere mere på min vejrtrækning. Kort efter blev lattergas skiftet til ilt. Pludselig sagde hun, at vi ville kunne få barnet ud ved de næste 2 presseveer, hvis jeg gave den fuld skrue. Det blev jeg meget overrasket over idet jeg havde indstillet mig på at det skulle tage meget længere tid, og at det ville komme til at gøre meget mere ondt. Men så lå der pludselig (kl 9.02 efter 2 1/2 time på hospitalet) en skrigende baby på min mave. Verdens dejligste lille væsen.

Faren konstaterede, at det var en pige. Han synes lige som mig, at fødslen har været en rigtig god oplevelse. Han havde været lidt spændt på, om han nu ville synes det var underligt at være med til, men det føltes helt rigtigt. Han var en rigtig god støtte for mig, idet jeg trygt kunne overlade eventuelle beslutninger til ham og så koncentrere mig om veer og vejrtrækning. Han joker med, at det var super nemt for ham, idet han bare blev bedt om at hente saftevand og i øvrigt holde kæft.

Jeg havde to små rifter, som blev syet med hver et sting. Så var min endetarm også blevet mast lidt under fødslen. Og så skulle moderkagen også lige ud. Alt det interesserede mig dog ikke. Jeg lod jordmødrene ordne alt det dernede og koncentrerede mig om mit drømmebarn på min mave. Efterfølgende fik vi tre noget tid alene, og vores datter fik sit første måltid. Inden vi blev flyttet til patienthotellet blev hun undersøgt og målt til 3kg og 0,5m.

Afsluttende vil jeg sige, at vi fik rigtig god service på Hvidovre Hospital og vi mærkede intet til besparelser og stessede jordemødre og sådan noget, som vi havde hørt skrækhistorier om.

 

 

Tilbage til forsiden

 

 

                          

 

 

 

 

 

 

 

Fødselsforberedelse     

    

 

Yoga for gravide         

 

 

 Forberedt Far               

  

 

Efterfødselsyoga         

 

 

  Yoga og meditation     

        

 

  Fødselsforberedelse, Yoga for gravide, fødselsforberedelse for par,

efterfødselsyoga, Yin yang yoga, Meditationskursus, Mette Myrna